Füstmentesen

A dohányzás alternatívái

Kegyetlen idióták

2021. november 12. 08:47 - VAPER

"Bloomberg, WHO and the Vaping Misinfodemic"

Ezen a héten az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének küldöttei zárt ajtók mögött üléseznek, kizárva az érdekelt felek közül a fogyasztói érdekképviseleti szervezeteket, és a nyilvánosságot. A közegészségügyi szakértők világszerte csalódottságuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy mi szerepel a napirenden, vagy hogy mi hiányzik onnan.

ecigarettastop.jpg

Annak ellenére, hogy tudományos konszenzus van arról, hogy a füstmentes termékek, köztük az e-cigaretta 95%-kal biztonságosabb, mint a dohányzás, és többszörösen hatékonyabb, mint bármely más dohányzásról leszoktató módszer, és bizonyítottan több mint 200 millió életet menthet meg a következő évtizedben, a dohányzás ártalmainak csökkentéséről szóló bármilyen beszéd szigorúan lekerült a napirendről. Igen, így van, a világ legnagyobb dohányzás-ellenőrzési konferenciájának első, 2018 óta megrendezett küldöttgyűlésén nem hajlandóak megvitatni a történelem legsikeresebb dohányzásról leszoktató termékét. Mindezt teszik úgy, hogy az elmúlt húsz évben nem tudták csökkenteni a világon a dohányzók számát. Húsz éve ugyanazt a sikertelen stratégiát erőltetik!

A konferenciáról kizárnak mindenkit, aki vitatja a stratégiájuk jogosultságát. Az akkreditáció csak azok számára nyitott, akiknek nincs semmilyen kapcsolatuk a dohányiparral, legyen az bármilyen érintőleges vagy történelmi (tehát azok is, akik valaha dohányoztak). Szintén kizártak a dohányzás-ellenőrzési rendszerek által közvetlenül érintett embereket képviselő érdekvédelmi nem kormányzati szervezetek. Ez magában foglalja a dohányosokat és a biztonságosabb nikotintartalmú termékek felhasználóit. A „dohányipar részvétele” azt jelenti, hogy a dohányártalom csökkentését támogató érdekvédelmi szervezetek, köztük minden vaper vagy snus fogyasztóvédelmi szervezet de facto ki vannak zárva.

Amellett, hogy a WHO-nak adományozó nagy nemzetek érdeke, hogy megakadályozzák a dohányosok leszokását, mint például Kínának, amelynek kormánya a világ egyik legnagyobb dohányipari vállalatának tulajdonosa, vagy India, ahol betiltották a füstmentes termékeket, miközben a világ dohánytermelésének a 10%-át adják. Az értelmetlen tiltások jelentős oka az a több százmillió dollár, amelyet az amerikai milliárdos Michael Bloomberg arra használt, hogy a WHO-nál harcoljon az ártalomcsökkentés ellen, és megpróbálja megtagadni a dohányzásról való leszokás alternatíváit a fejlődő országokban élő emberektől.

Megjelent a "Bloomberg, WHO and the Vaping Misinfodemic" című új jelentés, amelyet az Egészségügyi Világszervezet korábbi főtanácsadója, Charles Gardner, vezetésével állítottak össze. Részletesen megvizsgálja Michael Bloomberg korrumpáló befolyását az Egészségügyi Világszervezetre, és azt, hogyan torzították el a tudományos tényeket. A jelentés világos, bár megdöbbentő képet nyújt arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet Blooomberg utasítására hogyan megy szembe az ártalomcsökkentéssel kapcsolatos alapvető küldetésével. Ezzel szemben  Charles Gardner jelentése  konkrét reformlehetőségeket kínál az átláthatóság, az elszámoltathatóság, valamint a tudományt objektíven használó szabályozási politikákhoz való visszatérésre.

Egy olyan időszakban, amikor a Fülöp-szigeteki kormány vizsgálatot indított Bloomberg ellen, mert megpróbálta aláásni a szabályozási folyamatot, és a kiszivárgott dokumentumokból kiderült, hogy a Bloomberg Philanthropies milyen kiterjedt és mindent átható kísérleteket tesz a kormányok manipulálására, ez a jelentés kijózanító azoknak a kormányoknak, közegészségügyi döntéshozóknak, akik törődnek polgáraik egészségével.

Gardner javaslata a következő

  • Egy globális és független tudósokból, egészségügyi szakértőkből, szakosodott akadémikusokból és a biztonságosabb nikotintermékeket használó emberekből (volt dohányosokból) álló, a dohányzás ártalmainak csökkentésével foglalkozó globális, független munkacsoport létrehozására.
  • Teljes átláthatóság a dohányzás elleni küzdelem valamennyi finanszírozásában, támogatásában és együttműködésében.
  • A jelenlegi és korábbi dohányzás-ellenőrzéssel kapcsolatos párbeszéd teljes körű független felülvizsgálata.

 

A jelentés több mint egy héttel azután látott napvilágot, hogy az Egyesült Királyság Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Szabályozó Ügynöksége (MHRA) október 29-én bejelentette, hogy frissített szabályozást hoz létre, megkönnyítve az utat az engedélyezett e-cigaretta termékek előtt, amelyeket a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) írhat fel a dohányosoknak. Valamit tudnak ezek az Angolok! Leginkább azt, hogy hogyan lehet csökkenteni a dohányosok számát… Ezzel szemben a WHO kegyetlen idiótái most kalapolnak össze 2 807 548 667 Forintot, a húsz éve sikertelen dohányzásellenes politikájuk következő évére.

 

Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fustmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr5016753198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása