Füstmentesen

A dohányzás alternatívái

Amit a WHO eltitkol....

2023. szeptember 12. 19:12 - VAPER

Bizonyítékok az ártalomcsökkentéshez

A korai elhalálozás kiváltó okai között is a dohánytermékek fogyasztása áll első helyen: évente közel 700 ezer ember halála írható a számlájára, noha a dohányzás a legfőbb olyan egészségügyi kockázat, amely elkerülhető lehetne. A dohányosok mintegy 50%-a idő előtt – nem dohányzó kortársaiknál átlagosan 14 évvel korábban – hal meg. Ennek ellenére a WHO nem ismeri el az ártalomcsökkentés fotosságát, a dohányzás visszaszorítása érdekében.

Az alább megosztott kutatásokat, felméréseket, tényeket, ajánlom mindenki figyelmébe. Különösen ajánlom azoknak az újságíróknak, szakpolitikusoknak, egészségügyi szakembereknek, akik a WHO FCTC COP10 konferenciájával kapcsolatban írnak, vagy olvasnak. Az ortodox hazugságok, nem győzhetnek a tények felett! 

Megdöbbentő a dohányzás okozta halálozási ráta.

Az ártalom csökkentése, csökkentheti a halálozások számát.

Az ártalomcsökkentés további példái közé tartoznak a maszkok, a biztonsági övek, a kerékpáros sisakok, a metadon, az óvszer.... 

who2_1.jpg

A biztonságosabb alternatívák segítenek a dohányzásról való leszokásban.

Amikor arról beszélnek, hogy ezek a termékek nem segítenek a leszokásban, tulajdonképpen hazudnak nekünk. 

A volt dohányosokat, dohányaroma használatára kényszeríteni olyan, mint a felépülő alkoholistákat arra kényszeríteni, hogy rumízű üdítőket igyanak :)

A tinédzserek e-cigarettázása, nem kívánatos, de nem is “válság”, vagy "járvány". Ezeket a kifejezéseket csak hisztéria keltésre használják a WHO berkeiben.

Az amerikai tinik “jelenlegi” e-cigaretta használóinak száma (az elmúlt 30 nap felmérése szerint) 50%-al csökkent az elmúlt 3 év alatt, ami alacsonyabb , mint 2015-ben.

A javasolt politikai “gyógymódok” rosszabbak, mint maga a “betegség”.

Az elektronikus cigaretta hozzáférhetőségének, elfogadhatóságának és megfizethetőségének csökkentése csak egyvalamit véd meg, magát a cigarettát!

Az inkonzisztens definíciók és az eltúlzott hivatkozások a "tinédzserek használatára”, nem vezérelhetik a szabályozást!

  • A következő két állítás közül, nem lehet mind kettő igaz:

1 - A vépelés egyfajta kapu, ami a bűzös, halálos dohányzáshoz vezet;

2 - Az ‘íz’ tilalom csökkenti a tini vépelést (ez a 2. állítás azt jelenti, hogy a dohány aroma egyfajta "tinédzser-riasztó")

  • A közegészségügy meghatározása szerint a „használat” ,felnőtteknél a napi rendszeres használatot, míg tinédzsereknél havonta legalább egyszeri használatot jelent.

A felnőttek által fogyasztott  "termékek", amelyet a tinédzsereknek nem lenne szabad használni...

 Jó lenne, ha mind a politikusok, mind a szabályíozásban résztvevők, megértenék, hogy az ártalomcsökkentés a dohányzás visszaszorításának leghatékonyabb módja. Tekintsenek a Svéd példára. Az EU-ban betiltott snus segítségével 5% alá szorították a dohányosok számát! Anglia a covid járvány alatt is tudta csökkenteni a dohányzást, nem betiltott, hanem előtérbe helyezte az ártalmak csökkentését. Ha valóban a "Füstmentes Európa" a cél, nem a WHO-t, hanem a józan észt és a bizonyítékokat kell követni!

 Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fustmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr1018212751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása