Füstmentesen

A dohányzás alternatívái

Légy egészséges, szívj teát!

2022. augusztus 26. 07:32 - VAPER

Ön és családja és barátai megérdemlik!

Kína mindig tud meglepetést okozni, hol pozitív, hol negatív irányban, de néha felül a hülyeség-vonatra is. Most is ez történt. Mindennek okozója, vagy inkább bátorítója az amerikai FDA, melynek zseniális közegészségügyi sarlatánjai több millió dollárt fektettek a leszoktató eszközök új „medvehagymájába” a nikotin mentes cigarettába. Csak hogy mindenki értse, egy olyan hagyományos cigarettáról beszélünk, melyben a nikotinon kívül minden benne van, így pont annyira rákkeltő mint egy hagyományos cigaretta.

borito.jpg

Annak idején amikor a dohánycégek bevezették az un. light cigarettákat, pont az FDA és a WHO volt az, akik a leginkább bírálták a döntést, amiért majd több cigarettát fognak fogyasztani az emberek, hogy megfelelő legyen a nikotin szintjük, ezzel még több káros anyagot juttatva a szervezetükbe. Ennek a logikának a mentén az új nikotin mentes cigarettákkal azt fogják elérni, hogy láncdohányosok lesznek a leszokni vágyók, ha csak nem locsolgatják magukat nikotinnal. De térjünk vissza Kínába, ahol szintén nincsenek híján a kreatív ötleteknek, így az FDA „innovációján” felbuzdulva, éghető teafűvel készítenek cigarettákat, gyümölcs ízesítéssel, de léteznek ezek akár szivar méretben is. Magam nem próbáltam még ki ezt a manórúdnál is ártalmasabb valamit, de senki ne kételkedjen, már itt van a küszöbön. Érdekes ahogy mindenféle fordítóval próbálják a figyelmünket felkelteni a termék iránt.

  • Forrón árusító teafüstös gyümölcs vegyes ízű férfi és női egészségügyi cigaretták nem tartalmaznak nikotint, dohánymentes!
  • Teafüst, 100% füstmentes, 100% nikotinmentes!
  • Tapasztalja meg az egészséges életet!
  • Ön és családja és barátai megérdemlik!
  • Adj egy egészséges zöld terméket!
  • Nincs nikotin, nincs kátrány, szeresd az egészséget, szívj teát!

 borito2.jpg

Azért kíváncsi lennék annak a NAV vámügyintézőnek az arckifejezésére, aki meglátja a MARLBARO dobozon az áfonyás képeket, vagy felbontja a COHIAB szivart, amiből az egész család egy hónapig főzhet teát. Remélem még időben szóltam. Szóval elkezdődött az ártalomcsökkentés forradalma, amit a WHO és az FDA annyira szeretne?

marlbaro.jpg

Ha ezeket a termékeket összevetjük az e-cigarettával, vagy a hevített dohánytermékekkel, számomra világos, hogy melyik károkozás szempontjából a rossz választás. A kérdés csak az, mikor és mennyi fog ezekből megjelenni az európai fogyasztóknál. Ki és hogyan fog majd érvelni ezek ártalomcsökkentő hatásáról. Újra kapkodni fogunk amikor ez megjelenik az utcán? Remélem nem. Abban bízom, hogy végre a józan ész győz, és elismerik a jól bevált ártalomcsökkentő termékek, az e-cigaretta és a hevített dohánytermékek pozitív hatását a leszokásra. Addig szívjon teát az, aki megérdemli!

Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

szivar.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fustmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr7817916291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása