Füstmentesen

A dohányzás alternatívái

HÍRCUNAMI - szeptember

2021. október 11. 14:34 - VAPER

Füstmentes hírek a nagyvilágból

Mindenkinek kívánunk hasznos olvasgatást. Jön a WHO konferenciája, ami két évre meghatározza a fő irányvonalakat a dohányzás visszaszorítása kapcsán. Semmi nem változott, vakok és süketek sulykolják tovább a jól ismert mantrákat: "Leszoksz vagy meghalsz". Az ártalomcsökkentést ismét elodázta a WHO. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy azok akik ilyen termékeket használnak, vagy szeretnének használni, értesüljenek a világban történt eseményekről.

hirszept.jpg

„A dohányipar nem az, amit a dohányzásellenőrzés ábrázol” - mondta Laura Leigh Oyler, a Turning Point Brands szabályozási ügyekért felelős alelnöke egy nemrégiben tartott konferencián.

https://www.tobaccoasia.com/news/consumer-centric-tobacco-harm-reduction-needed/

 

A bizonyítékok azt mutatják, hogy az ilyen termékek sokkal biztonságosabbak, mint a cigaretta, és hatékony módszerek a leszokásra. De az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk hogy a  félelmek drámai módon növekednek a füstmentes termékekkel szemben, a nemzeti és helyi önkormányzatok, a jól finanszírozott nonprofit szervezetek keltik ezeket, az Egészségügyi Világszervezet vezetésével .

https://filtermag.org/nicotine-harm-reduction-programs/

 

Kezdődik a Stoptóber. „Az összefogással jelentősen fel akarjuk erősíteni a leszokni vágyó dohányosok támogatását .”

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-10-04_ukvia-s-stoptober-app.html

 

A Nikotin Fogyasztói Szervezetek Nemzetközi Hálózata (INNCO) felszólítja a helyi önkormányzatokat, hogy készítsenek egészségügyi hatástanulmányokat a javasolt ízesítési tilalmakról, mivel a kutatási elemzés szerint a gőzölés elleni érvek kontraproduktívak a dohányzás okozta károk csökkentésében.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-10-05_innco-calls-for-impact-studies.html

 

Több éves ellentmondásos vita után, a TGA szigorú importtörvényeket vezetett be. Néhány nappal ezelőtti döntésük értelmében a nikotinos e-cigaretták behozatala recept nélkül, illegális lesz Ausztráliában. A szabálysértésekért akár 222 000 dollár büntetést is kaphatnak.

https://2ser.com/red-tape-around-the-aussie-vape/

 

Amikor Joe Biden elnök megkezdte elnökválasztási kampányát, gyorsan zászlajára tűzte a „kövesse a tudományt” kifejezést. Miután több évig kétségbeesetten küzdöttem azért, hogy ártalomcsökkentő módszert kínálhassanak a dohányosoknak függőségük kezelésére, ez zene volt a füleimnek.

https://insidesources.com/biden-promised-to-follow-the-science-so-why-isnt-he-doing-so-on-vaping/

 

A történelem azt tanította nekünk, hogy a tilalmak nem csak hogy nem akadályozzák meg a használatot, hanem számos további problémát is okoznak, amelyek végül az egész társadalmat sújtják.

https://www.washingtontimes.com/news/2021/sep/28/combat-addiction-with-harm-reduction-not-prohibiti/

 

A 2021 -es Országos Ifjúsági Dohányfelmérés előzetes eredményei azt mutatják, hogy 2020 óta hatalmas csökkenés tapasztalható a fiataloknál. A középiskolás vépelők 2,8 százalékra estek vissza a 2020 -as 4,7 százalékról - ez 40,4 százalékos csökkenést jelent.

https://vaping360.com/vape-news/111380/cdc-says-youth-vaping-dropped-more-than-40-in-2021/

 

Az Egészségügyi Világszervezet fokozza a Bloomberg Filantropies által támogatott negatív véleményét azzal, hogy kiad egy új jelentést, amely „fényt derít az e-cigaretta és a hevített dohánytermékek sötét hatásaira”.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-10-01_who-releases-new-report.html

 

„A cigaretta országszerte 20 000 üzletben kapható, némelyik a nap 24 órájában. Drágák, de könnyen beszerezhetők. Ha olyan terméket szeretne beszerezni, amely tudomásunk szerint még senkit sem ölt meg, sehol a világon, az nehezebb.”

https://thelatch.com.au/dangers-of-vaping-australia/

 

Sok dohányzás ellenes szervezet támadta a gőzölést azzal, hogy hangsúlyozza a tizenéveseket érintő kockázatot. Valóban a gyermekek soha ne használjanak semmilyen nikotintartalmú terméket, de határozottan meg kell állapítani, hogy a tinédzserekkel kapcsolatos gőzölés elleni kampány elterelte a figyelmünket a kritikus közegészségügyi fenyegetés kezelésétől: a felnőtt dohányzásról.

https://www.acsh.org/news/2021/09/29/covid-vaccine-roll-out-model-cutting-tobacco-use-and-teen-vaping-15839

 

A kézfeltartásból kiderült, hogy a résztvevők túlnyomó többsége be volt oltva, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a résztvevők úgy számolták, hogy a védőoltás kockázata sokkal kisebb, mint a COVID-19 megbetegedésével járó kockázatok. "És ez már az ártalom csökkentés. Valami kevésbé kockázatos dolgot azonosítottunk, hogy elkerüljünk valami kockázatosabbat - és ez az érv a párologtatás mellett szól" - mondta Lord Ridley, aki tagja a párologtatással foglalkozó brit parlamenti összpárti csoportnak.

https://www.medicalbrief.co.za/tobacco-harm-reduction-the-lesser-of-two-evils/

 

A dohányfogyasztás aggasztó növekedése fényében a közegészségügyi tisztviselőknek világszerte minden lehetséges intézkedést meg kell tenniük annak érdekében, hogy a dohányosok minimalizálják a szokásuk által saját és mások egészségére gyakorolt ​​károkat. Ehelyett azonban számos egészségügyi hatóság és kormány logikátlanul agresszív álláspontot képviselt a biztonságosabb nikotintermékek, például az e-cigaretta ellen, és ez azzal fenyeget, hogy pont a rossz helyzetben teszik semmissé a dohányzásellenes erőfeszítéseiket.

https://www.devdiscourse.com/article/health/1750382-missing-the-mark-on-e-cigarettes-risks-imperilling-the-fight-against-smoking?amp

 

Dr. Kgosi Letlape, az Afrikai Orvosszövetség vezetője dícsérte a snust, amiért képes volt csökkenteni a dohányzást Skandináviában. Letnape szerint Snus „valószínűleg a legjobb dolog, ami valaha történt a skandináv országokban”, amikor a dohányzással összefüggő halálozási okok csökkentéséről döntöttek.

https://snusforumet.se/en/snus-best-thing-that-has-ever-happened-in-scandinavia-medical-expert/

 

A fogyasztói csoportok elítélték Rolando Domingót, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal főigazgatóját, amiért nyíltan „barátainknak” minősítette a vépelés elleni rendezvény szervezőit, hónapokkal azután, hogy biztosította a képviselőházat, hogy a szabályozó hivatal tisztességes és objektív lesz az e-cigaretta és a hevített dohánytermékek szabályozásában.

https://manilastandard.net/business/biz-plus/366074/group-slams-fda-chief-for-bias-against-vaping.html

 

A Daily Telegraph nemrégiben megjelent cikke a nikotin párologtatásáról (Sydney teen issues vape warning after being hospitalized, írta Hannah Paine, 2021. augusztus 31.) pontatlan, riogató és kiegyensúlyozatlan volt, és árthat a dohányzásról való leszokást támogató közegészségügyi erőfeszítéseknek. Az újságírót és a szerkesztőt többször is megkeresték, hogy javítsák ki a cikket, de eddig nem válaszoltak.

http://www.aodmediawatch.com.au/misinformation-about-vaping/

 

A mainsream érdeklődése a strukturális rasszizmus kérdése iránt már régóta fennáll. A rasszizmus maradványainak az amerikai politikai rendszerben való felszámolására tett erőfeszítések azonban nem fogják elérni a rendszerszintű egyenlőtlenségek valódi megoldását, ha a diszkrimináció régi formáit egyszerűen újakkal helyettesítik. Ezt teszik a kongresszusi demokraták, ha elfogadják a dohányadó méltányosságáról szóló törvényt (H.R.2786), amely megduplázná a szövetségi cigarettaadót, és ugyanilyen magas szintre emelné a szabadidős célú nikotin fogyasztás minden formájának adóját, tekintet nélkül annak relatív kockázataira és potenciális előnyeire.

https://cei.org/blog/tobacco-tax-equity-act-perpetuates-economic-and-health-disparities/

 

Bates úr a WHO -t „gondatlannak és alkalmatlannak” minősítette, és azt állította, hogy a globális egészségügyi testület „figyelmen kívül hagyja a tudományt”.

https://www.express.co.uk/news/politics/1496558/WHO-ecigarettes-smoking-ban

 

A közelmúltban vita tombolt a A Planet of the Vapes fórumán az eldobható elektronikus cigaretta témájában. Az adminisztrátor csapat meghallgatta az elhangzott véleményeket, és úgy döntött, hogy nem fogad el további hirdetéseket az ilyen termékekkel kapcsolatban. A Planet of the Vapes (POTV) üdvözli a Totally Wicked közelmúltbeli bejelentését az újrahasznosításról, és minden eladót hasonló álláspontra ösztönöz.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-27_potvs-disposable-vape-position-statement.html

 

Egy új internetes portál indult, amely segít a döntéshozóknak, tudósoknak és a hétköznapi embereknek a nikotinról szóló mítoszok és tévhitek kezelésében, bizonyítékokon alapuló tanácsok és támogatás segítségével a cigarettázás megszüntetésére. Jelenleg angol, francia, német, olasz és spanyol változatban érhető el.

https://www.tobaccoharmreduction.net/en

 

Itt Dockrell anekdotát mesélt  a Public Health England saját irodájáról, ahol egy férfi, aki megpróbált leszokni a dohányzásról, elmondta neki, hogy a szabályok miatt, amelyek megkövetelik, hogy az épületen kívül dohányozzon, az idő szűkössége miatt ahhoz, hogy elegendő nikotin tudjon bevinni, dohányoznia kellett. A férfi nem dohányzott otthon, vagy kint a barátaival, csak a Public Health England nevű munkahelyén. Ahogy Dockrell leírta: „hatalmas öngól a PHE-nek”.

https://www.c3health.org/blog/vaping-the-workplace-a-conversation-with-martin-dockrell-of-public-health-england/

 

Egy új tanulmány szerint a dohányzásról a gőzölésre való áttérés helyreállíthatja a tüdő elsődleges védelmét a káros anyagok ellen. Ez csökkenti a fertőzések és a tüdőbetegségek, például a COPD kockázatát, és segíthet a már meglévő tüdőbetegségek tüneteinek javításában. A tanulmány , amelyet a Catania Egyetem Polosa professzor által vezetett csapat végzett , megvizsgálta a gőzölésre való áttérés hatását a mucociliáris clearance (MCC) nevű mechanizmusra.

https://www.ecigarettedirect.co.uk/ashtray-blog/2021/09/vaping-lungs-cilia-regrowth.html?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_y_tt.51Xie22qo9C2UiaJ0Da0lvxDal.qTZodqSOTBw-1633685778-0-gqNtZGzNAnujcnBszQol

 

A Turning Point Brands a mai napon petíciót nyújtott be egy szövetségi bírósághoz, hogy vizsgálja felül az FDA forgalomba hozatali tilalmát az ízesített e-folyadékokról. Az akció szélesebb jogi választ jelenthet a független iparág részéről, és megkérdőjelezi az FDA hatékony tilalmát a dohány és mentol ízesítéstől eltérő termékek esetében.

https://vaping360.com/vape-news/111295/turning-point-brands-sues-fda-challenging-pmta-denials/

 

„A progresszív dohányzás -csökkentési politikát alkalmazó országokban jelentősen csökken a dohányzási arány. Míg az Egészségügyi Világszervezet útmutatásait követő országokban továbbra is magas a dohányzással összefüggő betegségeket és haláleseteket aránya ”

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-23_case-studies-trump-who-s-lies.html

 

Egy új kutatás feltárta, hogy a dohányzásellenes Michael Bloomberg és Bill Gates alapítványok dollármilliókat fektettek be az ázsiai-csendes-óceáni nem kormányzati szervezetekbe (NGO-k), hogy lobbizhassanak kormányaik számára, hogy betiltsák a füstmentes termékeket, és hiteltelenítsék a fogyasztói érdekképviseleti csoportokat.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-23_explosive-research-busts-bullying-billionaire.html

 

Bármilyen sikeres is volt a gőzölés az Egyesült Királyságban, általánosan elfogadott, hogy többet kell tenni a fennmaradó 6,5 millió dohányos elérése érdekében. Míg egyesek úgy vélik, hogy többet kellene hírdetni a vape termékeket, a Bristoli Egyetem, az University College London és a Cambridge -i Egyetem tudósainak csoportja aggódik amiatt, hogy a vape termékek túlságosan láthatóak.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-22_academics-attack-shopkeepers.html

Boris Johnson brit miniszterelnököt a Parlament téren vépelni látták, miközben tüntetők gyűltek össze az e-cigaretták védelme érdekében. A kampányolók azt kérik, hogy a kormány álljon ki az Egészségügyi Világszervezet ellen, amely továbbra is figyelmen kívül hagyja a tudományt és támadja a gőzölést.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-22_pm-spied-vaping.html

 

Ez messze a leghatékonyabb módja a dohányzás abbahagyásának - jobb, mint a nikotin tapaszok, és más dohányzásgátló szerek. Ezért a brit egészségügyi hatóságok határozottan javasolják a gőzölést, hogy csökkentsék a cigarettázást. Valójában az ország nemzeti egészségügyi szolgálata kórházaiban véper üzleteket üzemeltet.

https://www.forbes.com/sites/steveforbes/2021/09/24/vaping-vs-tobacco-smoking-what-the-fda-is-getting-wrong/?sh=3d4afe4f4834

 

Az amerikai e-cigarettapiac gyorsan átalakul-de nem jó értelemben. Egykor a dinamikus verseny helyszíne volt, ahol a kis- és középvállalkozások fejlődni tudtak, és innovatív és biztonságosabb alternatívákat kínálhattak a dohányosoknak, a véper piacon jelenleg káosz van, és csak a legnagyobb szereplők maradnak életben.

https://reason.org/commentary/the-fda-has-decimated-the-e-cigarette-market/

 

Az idei nagy hír az, hogy a dohányzás a felnőttek körében a valaha volt legalacsonyabb szinten van. 2020 -ban a felnőttek alig több mint 15 százaléka tekinthető állandó dohányosnak. Ez 37,1 százalékos csökkenés 1995 -höz képest, amikor az amerikai felnőttek 22,7 százaléka dohányzott.

https://townhall.com/columnists/lindseystroud/2021/09/22/according-to-data-from-the-cdc-youth-vaping-has-not-led-to-smoking-n2596305

 

A COP9 szervezői hónapokkal ezelőtt kijelentették, hogy nem lesz megbeszélés vagy döntés a Dohányzás -csökkentő (THR) termékekről a COP9 -en. Azt mondták, hogy ez a munka elmarad a 2023 -as COP10 -ig. „Most már világos, hogy ez teljes színlelés volt, amelynek célja a WHO füstmentes termékek elleni ütemtervével szembeni növekvő ellenhatások minimalizálása volt”-mondja Nancy Loucas, az Ázsiai-csendes-óceáni térség dohányzási ártalmak csökkentésének támogatóinak (CAPHRA) ügyvezető koordinátora.

https://www.scoop.co.nz/stories/WO2109/S00230/who-busted-for-manipulating-key-tobacco-conference.htm

 

Charles Gardner szerint a Nicotine & Tobacco Research új tanulmánya, amely 2159 amerikai válaszadót kérdezett meg a 18-34 éves korosztályban, megállapította, hogy ha az "ízeket" betiltják, és csak a dohányíz marad meg, 33 százalékuk visszaváltana a dohányzásra.

https://mb.com.ph/2021/09/22/vape-flavor-bans-to-worsen-global-smoking-problem/

 

Feltűnt egy drámai változás lehetősége, amelyet olyan új technológiák vezérelnek, amelyek égés nélkül szállítják a nikotint. Ezek a technológiák jelentősen csökkentik a károkat, így azok a dohányosok, akik nem tudnak leszokni, olyan alternatívákhoz fordulhatnak, amelyek sokkal kisebb kockázatot jelentenek a megbetegedésükre.

https://vapers.org.uk/vapers-digest-24th-september/

 

A cigarettáról az égésmentes termékekre (például véper termékekre vagy hevített dohánytermékekre) áttérő dohányosokra vonatkozó számos tudományos kutatásból származó adatok  jelentős javulást mutatnak nemcsak az általános életminőség, hanem a különböző klinikai paraméterek tekintetében is betegségek , például cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás, COPD és asztma.

https://www.coehar.org/vaping-necessary-clinic-and-functional-indicators-to-assess-tobacco-harm-reduction-and-related-benefits/

 

Ausztráliában mindössze 71 orvos jelentkezett be, hogy feljogosítást kérjen a véper termékek felírására, a szövetségi kormány október 1 -jei határideje előtt. Ez kaotikus forgatókönyvet vetít előre fel a háziorvosi rendelőkben és az országban az elkövetkező hónapokban, mivel több mint félmillió vaper próbál hozzáférni olyan termékhez, amelyek az élet normális részét képezik más országokban.

http://www.legalisevaping.com.au/media-releases/release-health-system-chaos-looms-as-greg-hunts-vaping-prescription-plan-bombs-with-gps

 

Egy új Cochrane -jelentés jelent meg, amely az elektronikus cigaretta használatával segíti az embereket a hosszú távú dohányzás absztinenciájának elérésében. Úgy találják, hogy a gőzölés segít a dohányzásról való leszokásban - és jobban működik, mint a hagyományos nikotinpótló termékek, mint a tapaszok vagy a gumik.

https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD010216.pub6/full

 

„Kaptak egy sor utasítást, hogy korlátozzák, tiltják, tiltják, korlátozzák, korlátozzák, tiltják . ”

A kemény interjú elítéli a Felek Konferenciájának jelenlegi politikai megközelítését. Itt az ideje a változásnak.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-21_estonian-mps-demand-transparency.html

 

A   Tulajdonjogi Szövetség (PRA) új jelentése kimutatta, hogy a dohányzási arány sokkal gyorsabban csökken azokban az országokban, amelyek kormányai lehetővé teszik a gőzölés virágzását.

https://townhall.com/columnists/martincullip/2021/09/21/vaping-works-if-governments-allow-it-to-n2596224

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem csak a világ más részein, hanem az Egyesült Királyságban is fenyegetést jelent a véperek számára . A fogyasztóknak szerepet kell játszaniuk a csökkentett kockázatú termékek védelmében, amelyek számunkra olyan előnyösek voltak, és a jövőben sokkal több dohányosért tehetnek.

https://nnalliance.org/nnanews/news/355-the-real-threat-from-the-who-and-what-uk-consumers-can-and-should-do-about-it/

 

Az Új Nikotin Szövetség (NNA) felszólítja a brit vépereket, hogy írjanak képviselőjüknek. Azt állítják: „Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fenyegetést jelent a vapersnek, nemcsak a világ más részein, hanem az Egyesült Királyságban is. A fogyasztóknak szerepet kell játszaniuk a csökkentett kockázatú termékek védelmében, amelyek számunkra olyan előnyösek voltak, és a jövőben sokkal több dohányosért tehetnek. ”

https://nnalliance.org/images/Suggested_text.pdf

 

Az amerikai szenátorok kétpárti csoportja által bevezetett új jogszabályok növelnék az FDA Dohánytermékek Központjának költségvetését, és fizetnének érte azzal, hogy évi 100 millió dollár felhasználói díjat számolnak fel az amerikai e-liquid gyártóknak.

https://vaping360.com/vape-news/111228/senators-propose-100-million-in-vape-industry-user-fees-again/

 

A Truth Initiative, a dohányzásellenes szervezet nemrégiben új e-cigaretta terméket vitt be az üzletekbe és a reklámügynökségeknek, de valójában nem értékesíteni akarta. A termék, a Depression Stick nem volt igazi. Úgy tervezték, hogy egy nagyobb marketingkampány részeként használják fel, melynek címe „Ez van a fejünkben”, amelynek célja, hogy meggyőzze a tinédzsereket arról, hogy összefüggés van a nikotintermékek, valamint a szorongás és a depresszió között.

https://www.wsj.com/articles/antivaping-campaign-highlights-mental-health-by-pitching-depression-sticks-11632088802

 

Eredményeink azt mutatják, hogy sok félreértés van a dohányosok és az e-cigarettát használók körében azzal kapcsolatban, hogy milyen káros a nikotin. Ez különösen igaz a mentálisan beteg emberekre. Ez aggodalomra ad okot, mivel olyan termékek, amelyek segíthetnek az embereknek a dohányzásról való leszokásban, mint például az e-cigaretta és a nikotinpótló terápiák, nikotint tartalmaznak, és a nikotin okozta ártalmak félreértése visszatarthatja használatukat.

https://www.ed.ac.uk/spectrum/news-insights-events/news/news-2021/misunderstanding-nicotine-risk

 

A svéd Swedish Match soha nem kapta meg a neki járó elismerést, amiért életeket mentő termékeket kínál - mondja David Sweanor, a dohányzás visszaszorításának úttörője. És nem biztos abban, hogy a vállalat teljes kilépése az éghető dohánytermékek piacáról segít majd ebben.

https://snusforumet.se/en/david-sweanor-swedish-match-deserves-as-much-credit-as-volvo-for-saving-lives/

 

A Véperek Világszövetségének (WVA) tagjai közösen levelet írtak az Egészségügyi Világszervezethez (WHO), amelyben arra szólították fel, hogy „nézzen szembe a valósággal”, és rámutatottak arra, hogy a dohányzás ártalmát csökkentő termékek életeket mentenek. A 31 fogyasztói szervezet, amelyek világszerte több millió felhasználót képviselnek, egyesítik erőiket, hogy követeljék a WHO -tól, hogy fejezze be háborúját a gőzölés és a dohányzás más alternatívái ellen.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-16_wva-members-address-the-who.html

 

Úgy tűnik, a fősodratú média semmit sem tanult a pár évvel ezelőtti nagy „EVALI járvány”-ból, és még a The New York Timeshoz hasonló kiadványok is rosszul értelmezik az alapvető tényeket.

https://www.metrotimes.com/detroit/the-nyt-still-doesnt-understand-the-difference-between-vaping-black-market-weed-and-regular-e-cigs/Content?oid=28071162

 

A dohányzásról való leszokás harmadik megközelítése, a dohányzás ártalomcsökkentése magában foglalja a nikotin alternatív forrásainak használatát, beleértve a modern füstmentes dohánytermékeket.

https://sokodirectory.com/2021/09/quit-or-die-approach-an-ill-advised-gamble-for-public-health/

 

Tíz filippínó dohányos közül kilencen úgy vélik, hogy a kormánynak törvényeket kell elfogadnia, hogy ösztönözze őket a cigaretta kevésbé káros alternatíváira való áttérésre - derül ki egy ázsiai kutatóhálózat által nemrégiben készített felmérésből.

https://mb.com.ph/2021/09/15/nine-of-10-filipino-smokers-want-better-alternatives-to-cigarettes-survey-says/

 

Mindannyian ismerjük a dohányzás kockázatait: A tudomány eléggé egyértelmű, hogy ez nem nagyszerű. A tudomány azonban azt is kimutatta, hogy a cigaretták innovatív, biztonságosabb alternatívái korlátozhatják az egészségre és a környezetre gyakorolt negatív külső hatásokat. Ennek ellenére, a bizonyítékokkal mit sem törődve, a helyi és nemzetközi intézmények a párologtatás ellen harcolnak - és ez borzasztóan negatív következményekkel jár a közegészségügyre, a környezetre és a gazdaságra nézve.

https://insidesources.com/yes-tobacco-harms-but-banning-vaping-harms-more/

 

Kenneth E. Warner a prominens dohányzásellenőrzési szakértők csoportjába tartozik, akik arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott figyelem a nikotin potenciális kockázataira a fiatalok számára „bizonytalanságot” eredményezett, amely figyelmen kívül hagyja a dohányzási ártalmak csökkentésének lehetséges előnyeit.

https://snusforumet.se/en/tobacco-control-experts-lament-unbalanced-debate-on-harm-reduction/

 

Ma várhatóan az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság bejelenti történelmi döntését az e-cigaretták sorsáról az Egyesült Államokban. Az országszerte nagy és kis e-cigarettagyártók által benyújtott több millió alkalmazás felülvizsgálatának eredményeként az ügynökség vagy elismeri a gőzölgő termékeket „megfelelőnek a közegészség védelme érdekében”, vagy kitiltja azokat a forgalomból. Annak ellenére, hogy egyértelmű bizonyítékok bizonyítják az e-cigaretták biztonságát, az esélyek nem kedveznek az e-cigarettáknak, különösen, ha a kisebb cégekről van szó.

https://www.iwf.org/2021/09/09/new-smoking-pandemic-lurking-as-fda-prepares-its-decision-on-e-cigarettes/

 

Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fustmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr5216717518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása