Füstmentesen

A dohányzás alternatívái

HÍRCUNAMI

2021. szeptember 10. 08:57 - VAPER

Ami a magyar sajtóból kimaradt

cunami.jpg

Mielőtt a világ elmúlt havi híreibe vetnéd magad, kérlek töltsd ki a hevített dohánytermékekkel kapcsolatos felmérésünket, amennyiben használsz ilyen termékeket. Neked csak pár perc az egész, de nekünk releváns információkat ad. Ha van rá mód, kérlek oszd meg a felmérés linkjét a saját közösségi oldaladon és csoportjaidban. Fáradozásodat előre is köszönjük. 

Kattints ide > Hevített dohánytermékekkel kapcsolatos felmérés

HÍRCUNAMI

 

Amit alant olvashatsz, az az elmult egy hónap termése, ami a füstmentes termékekkel és az ártalomcsökkentéssel kapcsolatos. Rengeteg cikk és tanulmány, ami nem jelenik meg a hazai sajtóban sehol. Ha tájékozott akarsz lenni a témában, érdemes csemegézni belőle. Amennyiben füstmentes terméket használsz, látni fogod hogy itt valódi háború folyik, küzd a józan ész és a tudomány, a fizetett hazugságok ellen. Minden link előtt van egy kis figyelemfelkeltő idézet az adott cikkből, ha nem érted az angol szöveget, bátran használd a böngésződ fordítóját, a lényeget úgy is kihámozhatod. Reményeink szerint minden hónapban összerakjuk az aktuális híreket a nagyvilágból, csak nektek. 

Kilenc média ( Sydney Morning Herald és The Age ) nemrégiben  leleplezte az ausztrál tinédzserek féktelen gőzölését. Rémtörténet volt ez a függőségről, a nikotinmérgezésről, a tüdő- és agykárosodásról.

https://colinmendelsohn.com.au/teen-vaping/ 

 

Az Európai Légzéskongresszus (ERS) nemzetközi kongresszusán tartandó , nem publikált előadás a nikotinos e-cigaretták szervezetre gyakorolt ​​hatását vizsgálja, a nem nikotinos e-cigarettákhoz képest.

https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-unpublished-conference-presentation-on-nicotine-e-cigarettes-and-clotting/

 

Miután San Francisco 2018 -ban megtiltotta a felnőtteknek az ízesített dohány és vape termékek vásárlását, vicces dolog történt. Nőtt a tizenévesek dohányzási aránya.

https://reason.com/2021/09/06/two-more-california-cities-preparing-to-ban-flavored-tobacco-and-vape-products/

 

A tanulmány következtetései szerint a közegészség védelmének fő prioritása az éghető dohánytermékek kivonása a piacról, míg az ENDS -t a dohányzásról való leszokás eszközeként kell elfogadni.

https://cataniaconversation.coehar.org/2021/09/03/electronic-nicotine-delivery-systems-are-safer-than-conventional-cigarettes-a-clinical-investigation-advises-on-fda-decisions-on-ends/

 

A 2019-es koronavírus-betegség (COVID-19) miatt a belga kormány számos intézkedést határozott meg a vírus terjedésének megakadályozására. Az egyik intézkedés magában foglalta az összes non-food üzlet bezárását, beleértve a vape üzleteket is.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34479509/

 

Hét amerikai egyetem kilenc közgazdásza tett közzé egy elemzést az „ E-cigarettaadók szándékolt és nem szándékolt hatásai a fiatalok dohányfogyasztására ” címmel.

https://rodutobaccotruth.blogspot.com/2021/09/memo-to-legislators-raising-e-cigarette.html

 

Nagy -Britannia vezető vape lánca, a VPZ arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság újabb népegészségügyi válságba süllyed, mivel a Cancer Research UK legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a dohányzás megugrott a fiatalok körében a koronavírus -járvány idején.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-09-01_sleepwalking-to-crisis.html

 

Litvánia értesítette az Európai Bizottságot, hogy 2022. július 1-jétől betiltja a dohánytól eltérő, e-folyadékot tartalmazó aromákat. Az íztiltás mind a nikotintartalmú, mind a nikotinmentes termékekre vonatkozik.

https://vaping360.com/vape-news/111047/lithuania-will-prohibit-vape-flavors-next-year/

 

A londoni piackutató cég, az Euromonitor International adatai szerint, míg az éghető cigaretták piaca várhatóan 7,7 milliárd dolláros veszteséget könyvelhet el 2021-ig, a HTP-k-más néven nem éghető termékek-értékesítése 13,2 milliárd dollárral nő. .

https://www.philstar.com/business/2021/09/04/2124658/science-based-approach-regulation

 

Ismét eljött ez az évszak, amikor a könnyű pénzért folytatott tülekedés lázában ég, a teljesen titkos Dohányzásellenőrző „Szakértők” csoportja.

https://www.factasia.org/the-gravy-train/

 

A Twitteren való téves információ hátrányosan befolyásolja a felnőttek egészségügyi döntéseit

https://medicalxpress.com/news/2021-09-misinformation-twitter-adversely-affects-adults.html

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelezte, hogy legalább 2023 -ig nem fogja bevenni dohánystratégiájába az ártalomcsökkentést, ami valószínűleg súlyos következményekkel jár a dohányosok milliói számára.

https://snusforumet.se/en/who-deferral-on-tobacco-harm-reduction-tragic-for-smokers/

 

„Úgy gondolom, hogy az ártalomcsökkentésbe történő ipari beruházásoknak sok előnye van, ha a diskurzust át tudjuk vinni a„ Big Tobacco ”mentális modelljén, és a beszélgetést egy nyitottabb vitára összpontosítjuk, és megnézzük, mit akarnak a fogyasztók…

https://cebudailynews.inquirer.net/397369/public-health-gains-from-investment-in-non-combustible-alternatives

 

A „bűnadók”, ahogy néha nevezik, jelentős bevételt hoznak a kormányoknak, és széles körben a dohányzás csökkentésének jegyében kerülnek felhasználásra - az Egyesült Államokban különösen magasak az olyan államokban, mint  New York és Connecticut . De ritkán tanulmányozzák ezen adók hatását az alacsony jövedelmű, marginalizált emberekre, akik világszerte a legmagasabb arányban dohányoznak  .

https://filtermag.org/new-zealand-cigarette-tax/

 

Az Ázsiai-csendes-óceáni térség, dohányzási ártalmak csökkentésének koalíciójának új kutatása megerősítette, hogy több nem kormányzati szervezet is azon szervezetek közé tartozott, amelyek dollármilliókat kaptak a dohányzásellenes Bloomberg és Gates alapítványoktól, hogy lobbizhassanak a kormánynál a gőzölés betiltása mellett .

https://manilastandard.net/business/economy-trade/363641/research-backs-up-congressmen-s-expose-on-foreign-ngos-interference-in-ph-policies.html

 

A világ vezető dohánykár -csökkentő szakértői csoportja szerint a gőzölés felkarolása életeket ment, és ez valóban ilyen egyszerű.

https://www.ecigclick.co.uk/embracing-vaping-saves-lives/

 

A BfTG  kereskedőegyesület találkozott a Pénzügyminisztérium és a Vámügyi Főigazgatóság képviselőivel, hogy megvitassák a TabStMoG -al kapcsolatos kétértelműségeket. Ennek megfelelően nem csak a nikotinbázisokat és a folyadékokat kell megadóztatni, hanem az összes gőzöléshez szükséges folyékony komponenst!

https://ch-lippmann.de/blog/dampffreiheit/2021/08/de-tabstmog-suendensteuer-auf-alles-fluessige/

 

A világ vezető nikotin szakértői hiteles jelentést tettek közzé a nikotinról és a gőzölésről.

https://drive.google.com/file/d/101i0Ei1dExAuaHo_xHD_GhgplJa2okvw/view?usp=sharing

 

A hazug üzenetek miatt a nyilvánosság nagy része, köztük a legtöbb dohányos, ma már az e-cigaretta használatát olyan veszélyesnek vagy veszélyesebbnek tartja, mint a dohányzást. Ezzel szemben a Nemzeti Tudományos, Mérnöki és Orvostudományi Akadémia arra a következtetésre jutott, hogy az e-cigaretta használata valószínűleg sokkal kevésbé veszélyes, mint a dohányzás. A serdülőkorúak gőzölésének csökkentésére irányuló irányelvek, csökkenthetik a felnőtt dohányosok e-cigaretták használatát, a leszokási kísérletek során.

https://ajph.aphapublications.org/doi/10.2105/AJPH.2021.306416

 

A Cochrane Dohányfüggőség Csoport (Cochrane TAG) havonta felülvizsgálja azokat a tanulmányokat, amelyek az e -cigaretta használatát vizsgálják a dohányzás abbahagyása érdekében. Frissített tájékoztatót adott ki, amely tartalmazza a 2021 áprilisától gyűjtött új információkat. Az eligazító dokumentum frissíti a jelenlegi ismereteket a legkorszerűbb információkkal az elektronikus cigaretta használatának hatásáról és biztonságáról, hogy segítse a dohányzókat a hosszú távú dohányzás absztinencia elérésében.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2021-08-26_cochrane-updates-info-on-vape-efficacy.html

 

Newton és Dockrell az SRNT lapját tükrözve megismétli: „A népegészségügyi szakértők közötti korai megosztottság, a média polarizált megjelenítéséhez, zavaros üzenetekhez és a joghatóságok közötti következetlen politikai döntéshozatalhoz vezetett.”

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-08-25_phe-s-response-to-the-srnt-paper.html

 

„Az American Journal of Public Health egyik cikke vízválasztó pillanatnak bizonyul a vape vitában. Egyedülállóan a sarokba szorította az Egészségügyi Világszervezetet, amikor megfontolt nemzetközi véleményeket és kutatásokat kell végezni ” - mondja Nancy Loucas, az Ázsiai -csendes -óceáni térség dohányzás -ártalom -csökkentési támogatóinak (CAPHRA) ügyvezető koordinátora.

https://www.scoop.co.nz/stories/PO2108/S00176/demand-for-balance-on-vape-debate-totally-ridicules-who.htm

 

A Why Flavours Matter című lap, idézett egy ötéves amerikai tanulmányt, amelyben 17 000 amerikai vett részt. Megállapította, hogy az ízesített vape termékeket használó felnőttek 2,3-szor nagyobb valószínűséggel hagyják abba a hagyományos dohányzást, mint azok, akik dohányízű vape termékeket fogyasztottak.

https://www.thesundaily.my/spotlight/flavoured-vape-e-liquids-help-smokers-to-quit-smoking-FC8253564

 

„Tanulmányunk eredményei azt mutatják, hogy itt az ideje, hogy jobban megkönnyítsük az átmenetet a veszélyes dohánytermékekről a kevésbé káros termékekre, mint például az e-cigaretta és a snus (száraz tubák)”-mondja Karl Erik Lund, a Norvég Intézet dohánykutatója.

https://sciencenorway.no/ntb-english-smoking-tobacco-products/remaining-smokers-in-norway-dont-really-want-to-quit/1902345

 

A kis tasakok, töltve élelmiszeripari porral, nikotinnal. Az ajak alá kerülnek, ahol a nikotin felszívódik a felhasználó ínyén. Annak ellenére, hogy csak körülbelül két -három éve vannak az amerikai piacon, úgy tűnik, hogy a közegészségügyi csoportok növekvő ellenszenvét váltják ki.

https://filtermag.org/health-nicotine-pouches/

 

Ez a felhívás akkor érkezik, amikor fokozódik a düh, az Egészségügyi Világszervezet nyilvánvaló és alaptalan hazugsága miatt, a füstmentes termékekkel kapcsolatban, mely termékeket a szakértők a világ leghatékonyabb dohányzási leszokási eszközének nyilvánították, és 95% -kal kevésbé károsnak, mint az éghető cigarettát.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-08-24_vapers-unite.html

 

Az aktivistáknak, politikusoknak és kormányzati tisztviselőknek, akik keresztes hadjáratot vezettek a fiatalok gőzölése ellen, neves dohánytudósok egy csoportja arra kéri őket és a hatóságokat, hogy vegyék fontolóra az e-cigaretta előnyeit és kockázatait.

https://medium.com/the-great-vape-debate/vaping-can-benefit-public-health-15828b3f697a

 

Egy új tanulmány szerint az e-cigaretta nem jár együtt fokozott szívroham-gyakorisággal, azok körében, akiknek nem használtak közben éghető dohányterméket.

https://filtermag.org/vaping-e-cigarettes-heart-attack-smoking/

 

A dohány körülbelül nyolc millió elkerülhető halálesetet okoz, és a korai halálozások több mint 12% -áért felelős világszerte. Indiában a dohányzás különböző formái 11 évvel csökkentik a várható élettartamot a nők körében és 12 évvel a férfiak körében. A WHO Dohányzás -ellenőrzési Keretegyezménye (FCTC) olyan dohányzás -ellenőrzési politikákat hajt végre, hogy a dohányzás elterjedtsége évente körülbelül 1% -al csökken. Azonban, elsősorban a dohányzás visszaszorításának nem az egészséggel kapcsolatos megközelítéseire összpontosítanak, és így nem foglalkoznak közvetlenül a dohányzásról való leszokással és az ártalomcsökkentési stratégiákkal, amelyek javíthatják az egészségügyi eredményeket.

https://economictimes.indiatimes.com/industry/cons-products/tobacco/tobacco-harm-reduction-a-missed-public-health-opportunity-for-india/articleshow/85559828.cms

 

Hamis szívrohamok: Gunther cikkeinek legfontosabb elemei Glantz hibás szívroham -tanulmányának leírásai, amelyek a Journal of the American Heart Association folyóiratban jelentek meg - ezt a munkát nyolc hónappal a 2019 júniusi megjelenése után visszavonták.

https://rodutobaccotruth.blogspot.com/2021/08/stanton-glantzs-tainted-science-rest-of.html

 

Gerry Stimson egy tweetjében ezt írta: „Stanton Glantz újabb szépirodalmi munkája, amelyet Ruth Malone szerkesztő tett közzé a [Tobacco Control] -ban. Hogyan jutnak el ezek a fantáziadarabok tudományként és kerülnek publikálásra? ”

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-08-19_glantz-paper-pulled-apart.html

 

Július 27 -én , kedden az Egészségügyi Világszervezet közzétette 8. éves jelentését a globális dohányjárványról . Ez a mélyen hibás és tudománytalan jelentés, amelyet a Bloomberg Philanthropies támogatásával finanszíroztak, teljes körű támadás a biztonságosabb nikotintermékek ellen, és tartalmazza a szokásos dohányzásellenes kárcsökkentési (THR) hazugságokat, amelyek a Bloomberg által finanszírozott szervezetek szinonimájává váltak.

https://nnai510701598.wordpress.com/2021/08/20/who-report-on-the-global-tobacco-epidemic-2021-addressing-new-and-emerging-products/

 

Egyre elterjedtebb a meggyőződés, hogy a hagyományos „Leszoksz vagy meghalsz” népegészségügyi megközelítés a dohányosok leszokására hatástalan, ezt el kell hagyni hogy a kevésbé káros cigaretta alternatívák, életeket mentsenek.

https://www.thesundaily.my/spotlight/vape-to-curb-smoking-XC8224303

 

Számos bizonyíték utal arra, hogy az e-cigaretta hatékony eszköz a dohányzásról való leszokáshoz a felnőttek számára az Egyesült Államokban, ahol évente több százezer ember hal meg dohányzással összefüggő betegségben.

https://sph.umich.edu/news/2021posts/current-focus-on-preventing-youth-vaping-could-hinder-adult-efforts-to-stop-smoking.html

 

A világjárványokkal kapcsolatos hírek folyamatos áradata közben könnyen elfelejthető, hogy a dohányzás évente több mint 8 millió embert öl meg világszerte. Sajnos ez nem akadályozta meg az Egészségügyi Világszervezet fekete pénzekből finanszírozott bürokratáit abban, hogy tiltó ideológiát folytassanak az ártalomcsökkentés ellen és a világ dohányosainak életminőségét javítsák.

https://spectator.com.au/2021/08/who-throws-vapers-under-the-bus-again/

 

Örülök, hogy hazámat széles körben a dohányzási ártalmak csökkentésében globális vezetőnek tekintik. A füstmentes termékek lelkes használata azt eredményezte, hogy az Egyesült Királyság a második legalacsonyabb dohányzási gyakorisággal büszkélkedhet Európában, Svédország után. Sajnos nem mindig volt ez így.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-08-16_vast-vaper-database-reveals-the-truth.html

 

A dohányzásról és a gőzölésről szóló legutóbbi Gallup -felmérés azt mutatja, hogy a fiatalok még mindig nagyobb valószínűséggel gőzölnek, mint cigarettáznak - ez a tendencia először a 2018 -as Gallup -felmérésben volt megfigyelhető, amely a dohányzást és az e-cigarettázási tendenciákat méri. Ez biztató az ártalomcsökkentés hívei számára, figyelembe véve az elmúlt évek szervezett erőfeszítéseit, hogy elijessze a vaperokat a használattól.

https://vaping360.com/vape-news/110713/gallup-says-americans-under-30-still-prefer-vaping-to-smoking/

 

Hé? Egy tinédzsert a „HNB -járványban” a fehér, tiszta, tiszta és modern csomagolás fog vezérelni?

https://rodutobaccotruth.blogspot.com/2021/08/2020-national-youth-tobacco-survey.html

 

A Rutgers Közegészségügyi Iskola új kutatása szerint az amerikai orvosok még mindig megdöbbentően tudatlanok a nikotin tekintetében. Annak ellenére, hogy a tudás hihetetlen hiányosságai korábban feltárultak, nem foglalkoztak vele, és a cikk részletezi, hogy az amerikai orvosok háromnegyede hogyan dolgozik továbbra is azon tévhit alatt, hogy a nikotin szív- és érrendszeri betegségeket és rákot okoz.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2021-08-11_docs-still-don-t-know-nic.html

 

A tudomány és a technológia, valamint a politika és a fogyasztóvédelem vezető szakértői úgy vélik, hogy az ártalomcsökkentés fontos szerepet játszhat a közegészség javításában.

https://www.malaymail.com/amp/news/malaysia/2021/08/11/experts-tobacco-harm-reduction-already-successful-in-reducing-smoking-in-ma/1996904

 

A Nikotin -szállítási technológia forradalma a dohányosok millióit arra ösztönözte, hogy váltsanak a kevésbé káros alternatívákra, és lehetőséget kínál arra, hogy évente akár négymillió dohányzás okozta halálesetet kerüljünk el - állítja egy nemzetközi egészségügyi szakértő.

https://www.sunstar.com.ph/ampArticle/1903608

 

Az Egészségügyi Világszervezet „Dohánymentes kezdeményezése” célja a dohányzásmentes világba való fokozatos átmenet felgyorsítása. És mégis, valamiért ellenzi a gőzölést, a füstmentes technológiákat, a dohányzás biztonságosabb alternatívájáit, amely a legjobb eszközünk a cigarettáról való leszokás segítésére.

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/smoking-bans-dont-work-nor-24727352

 

A spanyol kereskedelmi szervezet A Vaping Promotors and Entrepreneurs Union (UPEV) bepereli az Egészségügyi és Fogyasztási Minisztériumot a „Dohány megöl és megöl minden formában” című közoktatási kampányban foglalt téves információk miatt. Az osztályt azzal vádolják, hogy a fogyasztókat megtévesztik azzal, hogy hamisan egyenlőségjelet tesznek a gőzölés és a dohányzás között.

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2021-08-10_spanish-government-sued-over-vape-lies.html

 

Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fustmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr2216684510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása